Wel of niet een Vriendschap?!

Vriendschap,

Het is Uniek, Bijzonder, Mooi, Leuk, Gezellig, Veilig, Vertrouwd, Steunend en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Vriendschap heb je niet zomaar. Daar moet je hard voor werken samen van beide kanten… komt het van één kant? Dan moet je jezelf afvragen is dit wel vriendschap of word dit nog vriendschap? Ik denk dat het niet de juiste persoon is als het van één kant komt.

Wanneer weet je of het van één kant komt, Nou dat is heel makkelijk uit te leggen; Als jij altijd maar de gene bent die een berichtje moet sturen of moet bellen of langs moet komen… dan komt het contact dus van jou kant…

En dat is enorm zonde van jou energie!

Dan kun jij jezelf beter afvragen waarom zou ik dit willen van één kant dat gaat niet werken. Zet eventueel de punten voor jezelf op een rij.

Bijvoorbeeld: – Heb ik die gene nodig? Nee, want hiervoor kende ik jou (die andere persoon) ook niet.

– Die gene is mij niet waard, Dus zonde van mijn Energie!

– Die energie had ik ook wel in mijn hobby kunnen stoppen of in Familie of een andere vriend of kennis die wel een luisterend oor biedt of interesse in je toont.

Dus ook bij dit punt weer laat lekker gaan!

Ook dit geldt voor Bestaande vriendschappen die je al hebt, is de vriendschap jou nog waard? Ook dit kun je weer voor jezelf op een rijtje zetten (net als hierboven is benoemd),.

Iemand die eerst een goeie vriend of vriendin is kan later een vreemde worden of een vage kennis als er bijna tot geen contact en/of interesse is.

Dit is helemaal niet erg! Maar soms wel erg jammer!

Dit zou je dan met de eventuele persoon (vriend/vriendin) in kwestie (waar het om gaat) kunnen bespreken gooi je hart open over wat je vind/voelt en kijk hoe die gene reageert.

Reageert die gene met begrip dan kun je vragen of die gene mee wil werken aan weer een betere band opbouwen?

Reageert die gene lullig, of niet. Ook hierbij kun je weer denken laat maar lekker gaan tien anderen voor jouw!

Voor hun een verlies! En voor jou weer tijd gewin! Ook die tijd kun je weer besteden aan iets of iemand die jou energie wel verdiend 😉

Ik zou een heel ander stuk gaan vertellen aan jullie, Maar toen ik eenmaal aan het typen was kwam dit er allemaal uit.

>>>>>>

Ik ga nog een Blog schrijven over echte vriendschap.

Maar ook nog een Blog over normen en waarden in een vriendschap hierbij ga ik ook onderzoek doen bij mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Want ik ben erg benieuwd hoe andere mensen hier in staan! Uiteraard ga ik ook mijn eigen normen en waarden in een vriendschap toevoegen in deze nieuwe aankomende blog.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, of het in ieder geval een leuke blog vinden. ik ga hier nog eigen foto’s bij voegen om het compleet te maken.

Heel Veel Liefs,

BiiBii <3

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *